شیرینی قدیمی و خوشمزه شیرینی نخودی یا نخودچی

شیرینی نخودی یا شیرینی نخودچی

فهرست مطالب

 

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های محبوب و پرطرفدار ایرانی هست که در بسیاری از مهمانی ها به خصوص در عید نوروز این شیرینی نخودچی خوشمزه در کنار دیگر انواع شیرینی ها وجود دارد, و به راحتی در منزل تهیه میشود.

 

مواد لازم تهیه شیرینی نخودی

 

آردنخودچی   200 گرم (تقریبا 2 لیوان)

آرد سفید    3 قاشق غذا خوری

پود قند    100گرم (تقریبا 1 لیوان سرخالی)

روغن جامد    100 گرم (تقریبا نصف لیوان کمتر )

پودر هل    1.2 قاشق چای خوری

 

مواد-اولیه-شیرینی-نخودی-یا-شیرینی-نخودچی

 

طر تهیه شیرینی نخودچی یا شیرینی نخودی

 

برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا, آرد نخودچی را وزن کنید سپس سه قاشق از آرد نخودچی بردارید و سه قاشق آرد سفید اضافه کنید و هم بزنید, آرد سفید حالت خمیری و انسجام بیشتری به شیرینی میدهد.

درون یک ظرف پودر قند, هل, روغن جامد را با همزن هم میزنیم تا کاملا سفید و خامه ای شود سپس مخلوط آرد را با یک قاشق مرحله به مرحله اضافه میکنیم و هم میزنیم تا حالت خمیریشود سپس با دست خمیر را ورز میدهیم تا کاملا نرم و یکدست شود.

در این مرحله مواد شیرینی نخودی یا همان شیرینی نخودچی را با دست گلوله کنید و درون یک ظرف قرار میدهیم و تقریبا به مدت زمان 8 ساعت به خمیر استراحت میدهیم و بعد از مدت مان تعیین شده خمیر شیرینی نخودچی را از  ظرف خارج کرده و با یک نایلون بر روی خمیر آن را با وردنه به ضخامت یک سانتی متر صاف میکنیم .

 

شیرینی-نخودچی-خانگی-و-خوشمزه-به-روش-بازاری

 

فر را از قبل در دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید سپس با یک قالب کوچک فرمی بر روی خمیر شکل ایجاد کنید, کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و خمیرهای طرحدار را داخل سینی فر بچینید و درون فر به مدت زمان 20 تا 25 دقیقه در دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید تا شیرینی های نخودچی اماده شود.

 

 

نکات شیرینی پزی 

اگر به جای روغن از کره استفاده کنید در طعم نهایی اثر میگذارد.

اگر خمیر را زیاد ورز دهید روغنی میشود و شیرینی داخل فر کاملا سفت و خشک میشود و ترک برمیدارد.

مقدار مواد استفاده شده  در تهیه شیرینی نخودی یا نخودچی خیلی مهم است و اگر کم یا زیاد بشود در کیفیت شیرینی اثر میگذارد پس حتما وزن مواد اولیه را وزن کنید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا