شیرینی قدیمی و خوشمزه شیرینی نخودچی

شیرینی نخودی یا شیرینی نخودچی خانگی

فهرست مطالب

 

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های محبوب و پرطرفدار ایرانی هست که در بسیاری از مهمانی ها به خصوص در عید نوروز این شیرینی نخودچی خوشمزه در کنار دیگر انواع شیرینی ها وجود دارد, ماده اصلی این شیرینی نخودچی می باشد و طرز تهیه آن آسان و پخت سریع دارد.

مواد اولیه شیرینی نخودچی

آردنخودچی:   200 گرم (تقریبا 2 لیوان)

آرد سفید:   3 قاشق غذا خوری

پودر قند:   100گرم (تقریبا 1 لیوان سرخالی)

روغن جامد:   100 گرم (تقریبا نصف لیوان کمتر )

پودر هل:   1.2 (یک/دوم) قاشق چای خوری

 

مواد-اولیه-شیرینی-شیرینی-نخودچی

 

طرز تهیه شیرینی نخودچی یا شیرینی نخودی

برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا, آرد نخودچی را وزن کنید, سپس سه قاشق از آرد نخودچی بردارید و سه قاشق آرد سفید اضافه کنید و هم بزنید, آرد سفید حالت خمیری و انسجام بیشتری به شیرینی میدهد.

درون یک ظرف پودر قند, هل, روغن جامد را با همزن هم میزنیم تا کاملا سفید و خامه ای شود, سپس مخلوط آرد را با یک قاشق مرحله به مرحله اضافه میکنیم و هم میزنیم تا حالت خمیری شود, سپس با دست خمیر را ورز میدهیم تا کاملا نرم و یکدست شود.

در این مرحله مواد شیرینی نخودچی را با دست گلوله کنید و درون یک ظرف قرار میدهیم و تقریبا به مدت زمان 8 ساعت به خمیر استراحت میدهیم و بعد از مدت زمان تعیین شده خمیر شیرینی نخودچی را از ظرف خارج کرده و با یک نایلون بر روی خمیر آن را با وردنه به ضخامت یک سانتی متر صاف میکنیم.

 

شیرینی-نخودچی-به-روش-بازاری

 

فر را از قبل در دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید, سپس با یک قالب کوچک فرمی بر روی خمیر شکل ایجاد کنید, کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و خمیرهای طرحدار را داخل سینی فر بچینید و درون فر به مدت زمان 20 تا 25 دقیقه در دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید تا شیرینی های نخودچی آماده شود.

 

 

نکات شیرینی پزی 

اگر به جای روغن از کره استفاده کنید در طعم نهایی اثر میگذارد.

اگر خمیر را زیاد ورز دهید روغنی میشود و شیرینی داخل فر کاملا سفت و خشک میشود و ترک برمیدارد.

مقدار مواد استفاده شده در تهیه شیرینی نخودی یا نخودچی خیلی مهم است و اگر کم یا زیاد بشود در کیفیت شیرینی اثر میگذارد, پس حتما وزن مواد اولیه را وزن کنید.

 

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا