خوشمزه ترین کیک زعفرانی با هل خانگی

کیک زعفرانی و هل اسفنجی با سس زعفرانی
کیک زعفرانی و هل یکی از انواع کیک های خوشمزه خانگی می باشد که به دلیل وجود زعفران و هل در طرز تهیه این کیک خوشمزه عطر و طعم بسیار عالی دارد, میتوانید این کیک زعفرانی که با سس مخصوص زعفرانی تهیه میشود و کیک زعفرانی خیس هم نامیده میشود به عنوان کیک عصرانه یا در دورهمی ها و مهمانی ها در کنار چای و شیر و قهوه میل کنید.
مواد اولیه کیک زعفرانی با هل و شیر
- آرد سفید قنادی: 2 پیمانه
- بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
- هل آسیاب شده: 1 قاشق مربا خوری
- تخم مرغ: 3 عدد
- وانیل: نوک قاشق چای خوری
- شکر: 1 پیمانه
- شیر: 3.4 پیمانه
- روغن: 1.2(یک/دوم) پیمانه
- زعفران: 3 قاشق غذاخوری
- مواد لازم برای سس کیک زعفرانی
- شکر: 1.2(یک/دوم) لیوان
- شیر: 1.2(یک/دوم) لیوان
- نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
- زعفران: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک زعفرانی و هل مجلسی خوشمزه و خانگی
برای تهیه این کیک خوشمزه ابتدا, آرد, بکینگ پودر, هل 2 تا 3 مرتبه الک میکنیم و کنار می گذاریم, الک کردن آرد باعث میشود تا کیک بافت اسفنجی و نرم پیدا کند.
شکر و تخم مرغ را درون ظرفی ریخته و با دور متوسط همزن هم میزنیم تا مخلوط شوند, سپس وانیل را اضافه کرده و مجدد هم میزنیم تا مواد کیک زعفرانی و هل با هم مخلوط شوند.
در مرحله بعد, روغن مایع, شیر, زعفران دم کرده را به مواد کیک اضافه کرده و خوب هم می زنیم, سپس ترکیب آرد و هل و بکینگ پودر را در چند مرحله اضافه کنید و هم بزنید.
فر را از قبل در دمای 180 درجه سانتیگراد گرم میکنیم, یک قالب کیک آماده میکنیم و کف قالب را آرد پاشی میکنیم, سپس مواد کیک زعفرانی را درون قالب ریخته و ظرف را یک تکان میدهیم تا حبابی داخل کیک باقی نماند.
در انتها کیک را داخل فر در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 40 تا 50 دقیقه قرار دهید تا خوب پخته شود, با یک خلال دندان یا چاقو داخل کیک فرو برید اگر مواد کیک به چاقو یا خلال دندان نچسبید, کیک آماده است.
درمدت زمانی که کیک داخل فر است, سس زعفرانی برای تزیین روی کیک را آماده کنید.
ابتدا شکر, شیر, نشاسته ذرت و زعفران دم کرده را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بگذارید تا به غلظت فِرِنی برسد, سپس شعله را خاموش کنید تا کمی خنک شود.
بعد از پخت کیک آن را از فر بیرون آورده و از قالب خارج کنید سپس از سس زعفرانی بر روی کیک زعفرانی خوشمزه با هل بریزید تا کیک با سس پوشیده شود.
نکات مهم :
برای کیک اسفنجی حتما از تخم مرغ با دمای اتاق استفاده کنید.
در تهیه کیک اسفنجی، مواد خشک را حتما چند بار الک کنید.
برای تهیه سس زعفرانی از حرارت ملایم استفاده کنید تا سس ته نگیرد.
می توانید از گلاب به جای پودر هل در کیک و سس استفاده کنید.
برای تزیین کیک می توانید از خلال پسته، بادام یا پودر نارگیل استفاده کنید.
سوالات متداول ؟
کیک زعفرانی رو با زعفران دمکرده درست کنیم یا پودر زعفران؟
زعفران دمکرده رنگ و عطر بیشتری به کیک میده بهتره زعفران رو با یخ یا آب جوش دم کنی تا رنگش کامل آزاد بشه
آیا هل و زعفران با هم ترکیب خوبی برای کیک هستن؟
ترکیب این دو طعم ایرانی اصیل باعث عطر و طعمی خاص میشه که هم مناسب مهمونیه هم برای چای عصرونه خیلی دلچسبه
چطور زعفران رو برای کیک بهتر دم کنیم؟
پودر زعفران رو با چند قطره آب جوش یا دو تیکه یخ بذار بمونه تا رنگش آزاد شه هر چی بیشتر بمونه عطرش بیشتر میشه
چرا بعضی وقتها کیک زعفرانی سفت میشه؟
اگه آرد زیاد یا تخم مرغ کم بزنی یا مواد رو بیش از حد هم بزنی کیک خشک میشه اندازهها رو دقیق رعایت کن و زیاد هم نزن
چه زمانی هل رو به مواد کیک اضافه کنیم؟
بهتره همراه آرد و بکینگپودر هل رو الک کنی تا خوب توی مایه پخش شه و از تهنشین شدن جلوگیری بشه
آیا میشه کیک زعفرانی رو با ماست درست کرد؟
بله ماست به لطافت کیک کمک میکنه به جای شیر یا کنار شیر استفاده میشه و باعث بافتی نرم و خوشخوراک میشه
چقدر زعفران برای یک کیک خانگی لازمه؟
حدود یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده غلیظ برای طعم خوب و رنگ جذاب کیک کافیه اگه بیشتر بزنی ممکنه تلخ بشه
کیک زعفرانی رو با چی سرو کنیم بهتره؟
با چای ایرانی یا دمنوش هل و دارچین خیلی خوشطعم میشه کنارش میتونی از خامه یا خلال پسته هم برای تزئین استفاده کنی
با هشت پا همیشه خومزه ترین و بروز ترین باش

