ماست خانگی سفت و خوشمزه آسان

ماست خانگی به روش بازاری
ماست خانگی را با شیر پاستوریزه یا شیر محلی میتوانید درست کنید اما با شیر محلی به دلیل چربی بیشتری که شیر دارد طعم و کیفیت شیر بهتر خواهد بود.
مواد لازم ماست خانگی
- شیر محلی یا شیر پاستوریزه: 2 لیتر
- ماست شیرین: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ماست سفت خانگی خوشمزه
برای تهیه این ماست خانگی خوشمزه ابتدا, شیر محلی یا شیر پاستوریزه را میجوشانیم و به مدت زمان چند دقیقه بعد از جوشیدن شیر صبر میکنیم تا آب شیر تبخیر شود, اینکار باعث میشود تا ماست غلیظ تر و سفتی داشته باشیم.
وقتی شیر به خوبی جوشید, سپس شعله گاز را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا شیر ولرم شود, ابتدا با یک انگشت درون شیر فرو میبریم و تا شش میشماریم اگر انگشت را نسوزاند شیر برای تهیه ماست آماده است.
سه قاشق غذاخوری ماست شیرین را درون کاسه ای میریزیم و یک ملاقه از شیر ولرم را با ماست مخلوط میکنیم و سپس درون ظرف شیر میریزیم و سریع هم میزنیم تا ماست کاملا با شیر مخلوط شود.
سپس ظرف شیر را درون یک پتو یا پارچه ای ضخیم که شیر را گرم نگه دارد به مدت زمان 3 تا 4 ساعت قرار میدهیم تا ماست درست شود و سپس آن را به مدت 24 ساعت درون یخچال قرار میدهیم تا ماست کاملا سفت شود.
نکات مربوط به تهیه ماست
اگر قبل از سرد شدن کامل ماست درون آن قاشق بزنیم ماست آب می اندازد و شل میشود به همین دلیل حتما به مدت 24 ساعت درون یخچال قرار دهید.
اگر بیشتر از مدت زمان تعیین شده ماست رو گرم نگه داریم ماست ترش میشود.
بسته به ذائقه و علاقه خود میتوانید مقداری خامه را با شیر ولرم مخلوط کنید و به شیر اضافه کنید تا ماست خامه ای داشته باشید.
سوالات متداول ؟
ماست خانگی چطور سفت و یکدست درمیاد؟
برای سفتشدن ماست باید از شیر پرچرب استفاده بشه و بعد از اضافهکردن مایه ماست، ظرف رو بدون تکوندادن توی محیط گرم بذاری تا خوب ببنده
چرا ماست گاهی آب میندازه؟
اگر شیر خوب جوش نخورده باشه یا مایه زیاد ریخته باشی ممکنه آب بندازه همچنین سردشدن سریع هم باعث آبانداختن میشه
چطوری میشه ماست رو ترش یا شیرینتر کرد؟
مدت زمان موندن در محیط گرم تعیینکنندهست هرچه بیشتر بمونه ماست ترشتر میشه زودتر گذاشتن تو یخچال باعث شیرینتر شدنش میشه
چه ظرفی برای درستکردن ماست بهتره؟
ظرف سفالی یا شیشهای گرمای ماست رو بهتر نگه میداره و کمک میکنه ماست سفتتر و خوشطعمتر بشه
آیا میشه از شیر کمچرب هم استفاده کرد؟
میشه ولی احتمال شلشدن بیشتره اگه خواستی با شیر کمچرب درست کنی بهتره کمی شیر خشک هم اضافه کنی
چه مقدار مایه ماست برای یک لیتر شیر لازمه؟
تقریباً یک قاشق غذاخوری ماست تازه و سالم برای هر لیتر شیر کافیه نباید بیشتر بریزی چون ممکنه ماست کشدار یا شل بشه
چه زمانی باید ماست رو بذاریم تو یخچال؟
بعد از حدود ۶ تا ۸ ساعت وقتی ماست خودش رو گرفت و سفت شد میشه منتقلش کرد به یخچال تا خنک و خوشطعم شه
اگر ماست خیلی ترش شد میشه درستش کرد؟
ماست ترش رو نمیشه شیرین کرد ولی میشه تو غذاهایی مثل ماستدوغ یا خوراکها استفادهش کرد که طعم ترشی کمتر حس بشه
میتونم برای بچهها هم از این ماست استفاده کنم؟
بله ماست خانگی سالمتر از صنعتیهاست فقط باید شیر پاستوریزه باشه و مایهی تازه و مطمئن استفاده کنی
برای طعمدادن به ماست خانگی چی پیشنهاد میشه؟
میتونی از نعناع خشک، موسیر، خیار رندهشده یا حتی مقداری عسل استفاده کنی تا طعم دلخواهت رو بگیری
هشتپا همراه سفره پرم ذائقه ایرانی
