چطور مربای سیب زرد خوشرنگ و خوشمزه درست کنیم؟

مربای سیب زرد بازاری
مربای سیب یکی از خوشمزه ترین مرباهای خانگی است, همچنین سرشار از خاصیت, حتما جمله معروف (خوردن یک سیب در روز خود را از رفتن به دکتر بی نیاز کنید) را شنیده اید, این به دلیل خواص سرشار سیب در سلامتی, پوست و مو, سلامت بدن و مغز و قلب و دیگر اعضای بدن می باشد.
مواد اولیه مربای سیب زرد
- سیب زرد: 1 کیلوگرم
- شکر: 600 گرم
- هل: 3 دانه
- گلاب: 3 قاشق غذاخوری
- آب: 5 لیوان
- آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
- زعفران: به مقدار دلخواه
طرز تهیه مربای سیب زرد خوشمزه و خانگی
برای تهیه این مربای سیب خوشمزه ابتدا, سیب ها را شسته و پوست آنها را میگیریم سپس سیبها را به قطعات کوچکتر و مکعبی با به دلخواه خرد میکنیم و درون یک ظرف میریزیم, 2 لیوان آب اضافه میکنیم و ظرف را روی شعله گاز با حرارت متوسط قرار میدهیم تا سیبها نیم پز شود.
در مرحله بعد 3 لیوان آب را درون قابلمه ای دیگر میریزیم و گلاب و هل و شکر را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا شکر درون آب حل شود و آب بجوشد و کمی غلیظ شود (قوام بیاید).
سپس سیب های نیم پز شده را درون قابلمه شربت مربای سیب زرد میریزیم و شعله گاز را کم میکنیم, زعفران را در این مرحله اضافه میکنیم, زعفران باعث خوشرنگ تر شدن مربای سیب و خوشبو و خوش طعم شدن مربا میشود.
سپس 15 دقیقه صبر میکنیم تا به آرامی مربا سیب غلیظ و آماده شود, در انتها آبلیمو را اضافه میکنیم و شعله گاز را خاموش کرده و اجازه میدهیم تا خنک شود.
ترفندهای آشپزی در تهیه مربای سیب خوشرنگ
با توجه به اینکه مربای سیب زرد بعد از خنک شدن غلظت بیشتری پیدا میکند, بهتر است در زمان پخت زیاد نجوشد تا شربت سفت نشود, سفت شدن بیش از حد شربت مربا باعث میشود تا مربا شکرک بزند.
اضافه کردن آبلیمو به مربای سیب باعث میشود تا مربا شکرک نزد.
اگر سیب کمی ترش بود میتوانید از مقداری بیشتر شکر استفاده کنید.
نکات مهم:
برای خوشرنگ شدن مربا، از سیبهای زرد رسیده و با کیفیت استفاده کنید.
حرارت ملایم در طول پخت، به حفظ رنگ و طعم مربا کمک میکند.
اضافه کردن آبلیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری میکند.
اگر مربا بیش از حد غلیظ شد، میتوانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
استفاده از زعفران، هل و دارچین اختیاری است، اما طعم و عطر مربا را بسیار دلپذیر میکند.
برای نگهداری طولانی مدت، شیشههای مربا را در یخچال قرار دهید.
سوالات متداول؟
❓ چه نوع سیبی برای مربای خوشرنگ بهتره
سیب زرد شیرین با پوست نازک برای مربا انتخاب عالیه
هم رنگ خوبی میده هم موقع پخت له نمیشه
❓ سیبها رو باید پوست بگیریم یا با پوست بپزیم
پوستگیری بهتره چون باعث شفافتر شدن رنگ مربا میشه
اما اگه سیب پوست نازک داره، میتونی با پوست نازکش بپزی
❓ چطور رنگ مربا شفاف و طلایی بشه
اضافه نکردن آب زیاد و حرارت کم باعث شفاف موندن مربا میشه
چند قطره آبلیمو هم به قوام و رنگ خوبش کمک میکنه
❓ مربای سیب چقدر باید بجوشه
حدود ۴۰ تا ۶۰ دقیقه با حرارت ملایم کافیه
باید شهد غلیظ شه و سیبها شفاف بشن نه له
❓ برای خوشطعم شدن مربا چی اضافه کنیم
کمی دارچین یا هل طعم خاص و معطری به مربا میده
میتونی یه چوب دارچین بندازی و آخر پخت دربیاری
❓ چرا مربای سیب کپک میزنه
کپک زدن به خاطر نبود جوشیدن کامل یا نگهداری در ظرف مرطوبه
باید شیشهها خشک، تمیز و مربا کاملاً خنکشده باشه
❓ چطور بدون شکرک زدن مربای سیب درست کنیم
شکر رو باید کامل حل کنی و مربا خوب بجوشه
در آخر پخت هم کمی آبلیمو ترشی طبیعی ایجاد میکنه و مانع شکرک میشه
تهیه شده توسط هشتپا
