خواص انواع عصاره های غذا

چرا باید از انواع عصاره در غذاها استفاده کنیم؟

انواع عصاره, عصاره مرغ و عصاره گوشت در شیشه و عصاره سبزیجات را برای طعم دار کردن انواع آش, سوپ, انواع خورش ها و بسیاری از غذاهای دیگر استفاده می کنند.

برای گرفتن انواع عصاره  میتوان از پای مرغ, سبزیجات, ماهیچه, استخوان و قلم گاو و گوسفند استفاده کنید, در اکثر مواقع عصاره بعد از سرد شدن حالت ژله ای به خود میگیرد.

در حال حاضر بسیاری از عصاره های آماده در فروشگاهها و سوپر مارکت ها میتوانید پیدا کنید ولی هیچکدام ارزش غذایی به اندازه ارزش غذایی عصاره خانگی ندارد, عصاره های صنعتی و آماده درصد کمی از گوشت و مرغ و سبزیجات هست و بیشتر آن از طعم دهنده ها است.

عصاره چیست؟

وقتی استاک مرغ, ماهیچه گوسفند و گوشت همراه با استخوان, در آب میپزیم به طوری که گوشت از استخوان جدا شود و تمام مواد مغذی داخل گوشت و مرغ گرفته شود که به آن عصاره میگویند.

خواص انواع عصاره های مورد استفاده در غذا

1. برای افرادی که تحت رژیم‌های غذایی کم کالری هستند، مفید است.

2. عصاره‌ استخوان و قلم گاو‌، گوسفند و استاک مرغ سرشار از مواد مغذی, آمینو اسید, کلسیم و کلاژن است که برای سلامتی بدن, جوان‌سازی پوست, ناخن, مو بسیار موثر می باشد.

3. در سرماخوردگی, آنفلوانزا و سلامت دستگاه گوارش مفید هستند.

4. شامل مقدار فراوانی املاح معدنی, پروتئین‌, کلسیم, ژلاتین است که برای استخوان‌ها و غضروف‌های بدن مفید می باشند.

5. دندان‌ها را تقویت و مانع از پوسیدگی دندان ها می شود.

6. باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود, سیرکننده و انرژی زا است.

7. برای زنان باردار یا شیرده که دچار کاهش مواد معدنی می‌شوند, هر روز آب قلم مصرف کنند, برای کم خونی مفید است.

8. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در عصاره ها کمک به تولید خون, بهبود کیفیت و جریان خون میکند, درنهایت گرفتگی قلب و رگ‌های خون را کاهش و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد.

9. عملکرد روده‌ی کوچک را بهبود می‌بخشد, سوخت و ساز را افزایش تا بدن بتواند پروتیین را هضم کند, در بهبود عملکرد کلیه‌ها و غدد فوق کلیوی موثر است.

10. پوست را عاری از چین و چروک و موها را شاداب میکند.

نکات مهم:

عصاره‌ها حاوی مقادیر بالایی سدیم هستند، بنابراین افراد مبتلا به فشار خون بالا باید در مصرف آنها احتیاط کنند
همیشه برچسب محصول را برای محتوای سدیم و سایر مواد مغذی بررسی کنید
برای تهیه عصاره‌های خانگی می‌توانید از استخوان‌ها و ضایعات گوشت و مرغ استفاده کنید

سوالات متداول ؟

عصاره‌ها چه نقشی در طعم غذاها دارن؟

عصاره‌ها مثل عصاره گوشت یا مرغ می‌تونن طعم عمیق‌تری به غذا بدن و لایه‌های طعمی بیشتری ایجاد کنن
این طعم‌دهی بدون نیاز به افزودن ادویه زیاد یا مواد افزودنی دیگه انجام میشه که مزه طبیعی رو حفظ می‌کنه

آیا استفاده از عصاره باعث افزایش ارزش غذایی غذا میشه؟

بله اگر عصاره طبیعی و خانگی باشه مثل عصاره استخوان یا سبزیجات، مواد معدنی مفیدی مثل کلسیم و منیزیم هم داره
این نوع عصاره‌ها به خصوص برای بچه‌ها یا افرادی که نیاز به تقویت سیستم ایمنی دارن توصیه میشه

آیا عصاره‌ها می‌تونن جایگزین آب یا آب‌گوشت معمولی بشن؟

بله چون عصاره‌ها غلیظ‌تر و خوش‌طعم‌تر هستن و می‌تونن به عنوان پایه انواع سوپ، خورشت یا حتی پلو استفاده بشن
در واقع با مقدار کمی عصاره میشه طعم خیلی بیشتری نسبت به حجم زیادی آب‌گوشت گرفت

آیا عصاره‌ها باعث صرفه‌جویی در زمان پخت میشن؟

در بسیاری موارد بله چون عصاره آماده، طعم غذا رو سریع‌تر کامل می‌کنه و نیازی به زمان طولانی برای جاافتادن نیست
به‌خصوص تو آشپزی‌های روزمره یا برای رستوران‌ها عصاره‌ها یه راه سریع و حرفه‌ای برای طعم‌دار کردن هستن

چه نوع عصاره‌هایی بیشتر توی آشپزی خونگی کاربرد دارن؟

عصاره مرغ، گوشت، سبزیجات و حتی ماهی از انواع پرکاربرد هستن که بسته به نوع غذا میشه ازشون استفاده کرد
هم به‌صورت آماده تو بازار هستن و هم می‌تونی تو خونه با جوشوندن مواد طبیعی عصاره سالم‌تری درست کنی

آیا عصاره آماده بهتره یا خانگی؟

عصاره‌های خانگی چون بدون مواد نگهدارنده هستن سالم‌تر و مطمئن‌ترن ولی زمان‌بر هستن
عصاره‌های آماده اگه برند معتبری باشن می‌تونن جایگزین خوبی باشن مخصوصاً برای مواقعی که وقت کم داری

استفاده از عصاره در چه غذاهایی بیشتر پیشنهاد میشه؟

خورشت‌ها، سوپ‌ها، انواع پلو، غذاهای یک‌دیگه و حتی سس‌ها از بهترین گزینه‌ها برای استفاده از عصاره هستن
چون عصاره می‌تونه پایه‌ای قوی برای طعم‌دهی باشه و در کنار ادویه‌ها ترکیب فوق‌العاده‌ای ایجاد کنه


هشتپا با بهترین شیوه های آشپزی در کنار شما

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا