با چند مرحله ساده یک باسلوق بازاری خوشمزه درست کنیم

باسلوق گردویی سنتی به روش بازاری

فهرست مطالب

 

باسلوق گردویی با نشاسته از شیرنی های خوشمزه و قدیمی است که بیشتر در فصل زمستان مخصوصا شب یلدا طرفدار بسیاری دارد اما برای اعیاد مختلف مثل عید نوروز هم در کنار سایر شیرینی ها و دسرها تهیه میشود و سرو میشود.

مواد اولیه باسلوق ساده

مغز کامل گردو:   10 عدد

پودر نارگیل:   به مقدار لازم

نشاسته گل:   1 لیوان

آب سرد:   2 لیوان

پودر هل:   نصف قاشق چایخوری

وانیل:   نصف قاشق چایخوری

شکر:    یک و نیم لیوان

ژلاتین:   2 قاشق غذاخوری

اب سرد(برای ژلاتین):  1.4 (یک/چهارم) لیوان

گلاب:   نصف لیوان

کره:  1 قاشق غذاخوری

گلوکز ( قابل حذف):   2 قاشق غذاخوری

 

 

طرز تهیه برای ۱۰ تا باسلوق خانگی با نشاسته

مرحله اول, برای تهیه باسلوق گردویی با نشاسته ابتدا, پودر ژلاتین (از لوازم قنادی ها میتونید تهیه کنید) را داخل یک کاسه بریزید و یک چهارم پیمانه آب سرد اضافه کنید و کنار بگذارید تا حالت اسفنجی پیدا کند.

مرحله دوم, نشاسته گل و آب سرد را ترکیب کنید تا نشاسته درون آب حل شود سپس از صافی رد کنید و روی حرارت کم قرار دهید و مداوم هم بزنید تا غلیظ شود.

مرحله سوم, پودر هل, ‌وانیل, شکر را به بقیه مواد باسلوق اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد با هم ترکیب شوند.

 

باسلوق-گردویی-سنتی-با-نشاسته

 

مرحله چهارم, گلاب را اضافه میکنیم دوباره هم میزنیم تا مواد باسلوق غلیظ شود, سپس ژلاتین و کره ( گلوکوز در صورت تمایل) را اضافه کنید و هم بزنید تا کامل قوام بیاید و از کف ظرف جدا شود.

مرحله پنجم, باسلوق آماده را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود, دستتان را با کمی روغن چرب کنید و یک گلوله کوچک از مواد را برداشته و با دست فرم دهید.

درون یک کاسه مقداری پودر نارگیل بریزید و بر روی باسلوق های فرمی گردو قرار دهید و آنها را درون پودر نارگیل بغلتانید تا کاملا به پودر نارگیل آغشته شود, سپس درون ظرف سرو بچینید.

 

 

فوت و فن  درست کردن باسلوق

1. گلوكز باعث براق شدن و کمی كشسان شدن باسلوق میشود, که میتوانید این ماده را در قنادی ها و عطاری ها بخرید.

2. مدت زمان درست کردن باسلوق بازاری تقریبا 45 دقیقه زمان میبرد.

3. مواد باسلوق اگر خیلی سرد شود فرم نمیگیرد و گلوله گلوله میشود, پس وقتی گرم هست شروع به فرم دادن کنید.

4. اگر در زمان فرم دادن مواد باسلوق, راحت فرم نگرفت و ارتفاع نگرفت یعنی مواد باسلق را شل برداشتید, اگر مواد را شل بردارید باسلوقها زود کپک میزند.

 

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا