دستورالعمل ترشی گوجه فرنگی ساده و بسیار خوشمزه

ترشی گوجه فرنگی با سیر و سبزیجات
ترشی گوجه فرنگی بسیار در کشور عزیزمان طرفدار دارد و یکی از ترشی های خوشمزه و مرتبط با مزاج ایرانیان هست که اصالت آن به شهر مشهد باز میگردد. این ترشی به دلیل سرکه بسیار کم و خواص فوقالعاده، میتواند توسط تمام افراد مورد استفاده قرار بگیرد. از طرفی این ترشی را میتوان در کوتاهترین زمان ممکن و به سادگی تهیه نمود نکته قابل توجه این است که افراد مختلف با توجه به ذائقه و سلیقه خود تغییراتی در رسپی تهیه ترشی گوجه فرنگی ایجاد کردند و همین موضوع موجب شده تا امروزه رسپیهای متفاوتی برای تهیه این ترشی موجود باشد. با توجه به این موضوع در ادامه شما را با دستورالعمل اصلی تهیه ترشی گوجه آشنا خواهیم کرد ترشی گوجه فرنگی و طرز تهیه آن بسیار ساده است و میتوانید در منزل به راحتی تهیه کنید, ترشی گوجه فرنگی یکی از انواع ترشی های خوشمزه و مخصوص شهر مشهد از استان های ایران می باشد که دارای طعم خوشمزه و بوی خوبی است و در کنار غذا ی اصلی سرو می شود.
مواد اولیه ترشی گوجه فرنگی
- گوجه: 1 کیلوگرم
- کرفس: 1 ساقه
- هویج: 2 عدد
- سیر: 1 بوته
- فلفل تند: 2 عدد
- گل کلم: 1 عدد متوسط
- سرکه به ازای هر یک کیلو گرم گوجه فرنگی: 1 لیوان سرکه
- نمک به ازای هر یک کیلو گرم گوجه رنگی: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی رنده شده خانگی
برای تهیه این ترشی پوره گوجه فرنگی خوشمزه ابتدا از شب قبل گل کلم, کرفس, هویج, سیر, فلفل تند را شسته و بگذارید خشک شود, سپس به صورت نگینی خرد کنید.
گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و آنها را پوره کنید, همچنین میتوانید گوجه فرنگی ها را رنده کنید, پوره گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا 15 دقیقه بجوشد.
زمانی که پوره گوجه فرنگی در حال جوشیدن است, سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید مجدد 15 دقیقه دیگر بجوشد, سپس زیر شعله گاز را خاموش کنید.
در مرحله آخر طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی, تمامی سبزیجات که به صورت نگینی خرد کرده بودیم و نمک را به پوره گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید تا مواد مزه دار شوند سپس اجازه دهید تا مواد ترشی گوجه فرنگی خنک شود.
چند بطری شیشه ای یا هر ظرف دیگری به دلخواه خود انتخاب کنید و مواد ترشی گوجه فرنگی را داخل ظرف ها بریزید و درِ ظرفها را محکم ببندید و یک روز در آشپزخانه نگه داری کنید, سپس در یخچال بگذارید.
سوالات متداول
۱. چه نوع گوجهای برای ترشی مناسبتره؟
گوجههای سفت و ریز مثل گوجه گیلاسی یا گوجه نازک بهترن، چون له نمیشن و ظاهر ترشی رو قشنگ نگه میدارن
اگه گوجه خیلی آبدار باشه، مزه و بافت ترشی خوب درنمیاد
۲. سرکه سفید بهتره یا قرمز؟
هر دو قابل استفادهان ولی سرکه سفید رنگ ترشی رو روشنتر و شفافتر نگه میداره
سرکه قرمز طعم قویتری داره و ترشی رو کمی تیره میکنه
۳. چقدر باید بمونه تا ترشی آماده بشه؟
حدود یک تا دو هفته زمان میبره تا طعم مواد به خورد هم برن.
هرچی بیشتر بمونه، مزهاش بهتر جا میافته.
۴. میتونم سبزیجات دیگه هم بهش اضافه کنم؟
آره، موادی مثل سیر، فلفل سبز یا هویج طعم خوبی به ترشی میدن
فقط بهتره همه مواد خوب خشک باشن تا کپک نزنه.
۵. چطور ترشی کپک نزنه؟
ظرف باید تمیز و خشک باشه و مواد رو کامل با سرکه بپوشونی
نور و هوای زیاد هم ترشی رو خراب میکنه، پس جای خنک نگهدار
سایت آشپزی هشت پا جاییه که عطر غذا با طعم خلاقیت گره میخوره
هر دستورش یه قدم به آشپزی عاشقانهتر نزدیکت میکنه :))