طرز تهیه گراتن مرغ و سبزیجات

چطور گراتن مرغ و سبزیجات درست کنیم؟

فهرست مطالب

گراتن مرغ و سبزیجات از خوشمزه ترین غذاهایی است که با مرغ و انواع سبزیجات تازه مثل هویج, سیر, قارچ, نخود فرنگی و دیگر سبزیجات تهیه میشود.

مواد اولیه گراتن مرغ و سبزیجات

  • سینه مرغ 400   گرم
  • عدد پیاز   1 عدد
  • فلفل قرمز     1 عدد
  • هویج    1 عدد
  • قارچ      7 تا 8 عدد
  • نخود فرنگی از قبل آب پز شده      1.5فنجان یک و نیم فنجان
  • رب گوجه فرنگی     1 قاشق غذاخوری
  • آب گرم    100 میلی لیتر
  • پودر فلفل قرمز   1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه      1.2 قاشق چایخوری
  • آویشن    1.2 قاشق چایخوری
  • پودر سیر     1.2 قاشق چایخوری
  • حبه سیر   2 حبه سیر
  • نمک    به میزان دلخواه

گراتن-یا-خوراک-مرغ-و-سبزیجات-خوشمزه-خانگی

طرز تهیه گراتن مرغ و سبزیجات با سس بشامل

برای تهیه گراتن مرغ ابتدا, بر روی شعله گاز یک تابه قرار میدهیم و درون تابه کمی روغن میریزیم, مرغ را به مکعب های کوچک خرد کنید و درون تابه اضافه کنید به مدت زمان 5 تا 6 دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ عوض شود.

سپس پیاز, سیروهویج ریز خرد شده را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید.

قارچ ها را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر تفت دهید تا مواد گراتن با هم مخلوط شود و مزه دار شود.

در مرحله بعد, رب گوجه فرنگی, نمک و فلفل سیاه, فلفل قرمز, پودر آویشن, پودر سیر, را اضافه میکنیم و برای چند دقیقه دو باره تفت میدهیم تا ادویه ها با سبزیجات و مرغ ترکیب شوند.

در مرحله آخر از پخت سبزیجات, نخود فرنگی را به تابه اضافه کنید سپس درون تابه مقداری آب بریزید و اجازه دهید به مدت زمان 5 دقیقه بر روی حرارت متوسط گاز مواد گراتن بپزد.

برای تهیه سس بشامل

  • کره  1.5 قاشق غذاخوری
  • غذاخوری آرد   2 قاشق غذاخوری
  • شیر    400 میلی لیتر (2 فنجان)
  • نمک, فلفل    به میزان دلخواه
  • پنیر موزارلا یا چدار رنده شده   200 گرم
طرز تهیه سس بشامل:

یک ماهیتابه کوچک بر روی کم شعله گاز قرار میدهیم و کره را درون تابه آب کرده, آرد را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.

شیر سرد را اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا شیر جوش بیاید و غلظ شود, در انتها نمک و فلفل سیاه را اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم و از روی شعله گاز برمیداریم.

درون یک ظرف پیرکس یا هر ظرف دلخواه, ابتدا از مواد گراتن مرغ میریزیم سپس سس بشامل را بر روی مواد گراتن میریزیم, بر روی سس پنیر موزارلا یا چدار میریزیم به اندازه ای که تمام ظرف را بپوشاند.

ظرف گراتن مرغ را درون فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت زمان 20 تا 40 دقیقه قرار میدهیم تا روی گراتن طلایی رنگ شود.

میتوانید برای طلایی و برشته شدن روی گراتن مرغ گریل فر (شعله بالایی فر) به مدت 1 تا2 دقیقه  روشن کنید.

نکات:

می‌توانید از انواع سبزیجات دلخواه خود در این غذا استفاده کنید.
برای تنوع بیشتر، می‌توانید از پنیرهای مختلف مانند پنیر پارمزان یا گودا نیز استفاده کنید.
اگر دوست دارید، می‌توانید کمی خامه به سس بشامل اضافه کنید.
برای اینکه روی گراتن طلایی‌تر شود، می‌توانید در دقایق پایانی پخت، گریل فر را روشن کنید.
اگر فر ندارید، می‌توانید گراتن را در تابه دو طرفه روی گاز نیز بپزید.

سوالات متداول؟

گراتن چیست و از کجا آمده؟

گراتن یک غذای فرانسوی است که معمولاً از لایه‌هایی از مواد غذایی همراه با سس سفید و پنیر پیتزا تهیه می‌شود.

آیا گراتن را می‌توان بدون فر تهیه کرد؟

بله، می‌توانید آن را در تابه دوطرفه یا روی اجاق با درپوش محکم و حرارت ملایم بپزید.

آیا می‌توان گراتن مرغ را رژیمی کرد؟

بله، با استفاده از شیر کم‌چرب، حذف پنیر اضافه و مصرف سبزیجات بیشتر، گراتن سبک‌تری خواهید داشت.

آیا گراتن را می‌توان فریز کرد؟

بله، می‌توانید گراتن پخته را فریز کرده و هنگام نیاز در فر گرم کنید.

چه سبزیجاتی برای گراتن مناسب‌اند؟

کلم بروکلی، هویج، ذرت، فلفل دلمه‌ای، اسفناج و قارچ بهترین گزینه‌ها هستند.

آیا گراتن مناسب کودکان است؟

بله، این غذا سرشار از پروتئین، کلسیم و فیبر است و برای کودکان بسیار مفید است، مخصوصاً اگر سبزیجات دوست نداشته باشند.


تهیه شده توسط هشتپا

اگه از این مقاله راضی بودید امتیاز دهید:)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا