خوشمزه ترین خورش کرفس با گوشت و دستور پخت خانگی

چطور خورشت کرفس روغن دار درست کنیم؟

خورشت کرفس با گوشت گوسفند و گوشت گاو, همچنین با گوشت مرغ و بوقلمون میتوان درست کرد, یکی از انواع خورش های ایرانی و خوشمزه است که برای مجالس و مهمانی ها از این غذا تهیه میکنند البته به دلیل وجود کرفس در این خورش که موافق با سلیقه هر کسی نیست, این غذا طرفداران خودش دارد, همچنین میتوانید این خورشت خوشمزه کرفس را با لوبیا چیتی هم درست کنید.

مواد اولیه خورش کرفس غلیظ

  • گوشت گوسفندی همراه با استخوان:   300 گرم
  • جعفری خرد شده:    150 گرم
  • برگ کرفس خرد شده:    100 گرم
  • نعنا خرد شده:    50 گرم
  • کرفس خرد شده:   300 گرم
  • پیاز:  2 عدد
  • آب غوره  یا آبلیمو:   3 قاشق غذاخوری
  • زعفران آب کرده:    1 قاشق سوپ خوری
  • نمک:   1 قاشق چایخوری
  • زردچوبه:   1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه:    1.4 (یک/چهارم) قاشق مرباخوری
  • رب گوجه فرنگی:   1 قاشق غذاخوری
  • آب جوش:   3 لیوان
  • روغن جامد:  3 قاشق غذاخوری

مراحل-طرز-تهیه-خورش-کرفس-غلیظ-رستورانی

طرز تهیه خورش کرفس با گوشت و نکات جا افتادن آن

1. برای طرز تهیه این خورشت خوشمزه با گوشت ابتدا, پیاز را به صورت نگینی خرد کرده, اگر به دیده شدن پیاز در غذا علاقه ندارید یا پیاز دوست ندارید میتوانید پیاز را رنده کنید, سپس با کمی روغن تفت میدهیم.

2. گوشت گوسفندی را به تکه های کوچک خرد کرده و به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و  همراه با پیاز خوب تفت میدهیم, پس از ٢٠ دقیقه فلفل سیاه و زرچوبه را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کمی سرخ شوند.

3. در این مرحله آب را اضافه کرده و میگذاریم تا پخته شود, سبزی این خورش کرفس خوشمزه نعنا و جعفری به نسبت (یک به سه) هست و سبزی ها (نعنا و جعفری و برگ کرفس ریز شده) را به صورت جداگانه تفت میدهیم.

خورشت-کرفس-خانگی-مجلسی-خوشمزه

4. در این مرحله کرفس را به اندازه کوچک خرد کرده و با روغن تفت میدهیم تا کمی نرم شود, سپس به گوشت نیم پز شده اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا کاملا پخته شود.

5. در انتهای پخت خورشت کرفس مجلسی, سبزی از قبل تفت داده شده را همراه با نمک و آبلیمو یا آبغوره اضافه میکنیم و شعله گاز را کم میکنیم تا کاملا جا بیوفتد.

نکات مهم:

برای خوشمزه تر شدن خورشت، می توانید از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
اضافه کردن کمی زعفران نیز طعم و عطر خورشت را بهتر می کند.
از تفت دادن زیاد سبزی ها خودداری کنید تا تلخ نشوند.
برای لعاب دار شدن خورشت، می توانید کمی آرد را در روغن تفت دهید و به خورشت اضافه کنید.
اگر از نعناع و جعفری خشک استفاده می کنید، آنها را به همراه سبزی های تازه تفت دهید.

سوالات متداول؟

❓ چه موادی برای خورش کرفس با گوشت لازم داریم

گوشت خورشتی گوسفندی یا گوساله همراه با ساقه‌های تازه کرفس، نعنا و جعفری خرد شده، پیاز، لیمو عمانی و ادویه‌هایی مثل زردچوبه و فلفل سیاه ترکیب اصلی این خورش رو تشکیل می‌ده

❓ چطور کرفس رو برای خورش آماده کنیم

کرفس‌ها رو به اندازه مناسب خرد کن و با کمی روغن تفت بده تا طعم تلخش گرفته بشه
اگر سبزی معطر مثل نعنا و جعفری هم تفت داده بشن خورش خوشمزه‌تر میشه

❓ گوشت رو چطور بپزیم تا خورش خوش طعمی داشته باشه

گوشت رو با پیاز ریز خرد شده و زردچوبه ابتدا تفت بده تا بوی زهمش گرفته بشه
بعد کم‌کم آب اضافه کن و اجازه بده با شعله ملایم بپزه و نرم بشه

❓ چکار کنیم خورش کرفس لعاب بندازه

استفاده از گوشت با استخوان و پخت طولانی باعث لعاب بیشتر میشه
اضافه کردن کمی آب لیمو عمانی تازه هم به غلظت خورش کمک می‌کنه

❓ خورش کرفس رو با لیمو عمانی درست کنیم یا آبلیمو

لیمو عمانی طعم اصیل‌تری به خورش میده ولی اگر دوست داری طعمش تیزتر و تازه‌تر باشه می‌تونی کمی آبلیمو هم اضافه کنی

❓ خورش کرفس با گوشت گوساله بهتره یا گوسفندی

گوشت گوسفندی خورش رو چرب‌تر و خوشمزه‌تر می‌کنه ولی اگه غذای سبک‌تر می‌خوای گوشت گوساله انتخاب خوبیه

❓ چقدر طول می‌کشه تا خورش کرفس جا بیفته

حداقل دو تا سه ساعت پخت با حرارت ملایم زمان می‌بره تا مواد خوب ترکیب بشن
هر چی خورش بیشتر بپزه طعمش عمیق‌تر و لذیذتر میشه


هشتپا با بروز ترین متود های آشپزی

5/5 - (12 امتیاز)

‫3 دیدگاه ها

    1. سلام, برای خورش کرفس به اندازه های مواد اولیه به خصوص اندازه آب با توجه به زمان پخت بستگی دارد البته راه های دیگه هم هست مثل اضافه کردن آرد اما مقدار گوشت و خوب تفت دادن کرفس, مقدار آبی که با توجه به زمان پخت اضافه میشود در غلظت گرفتن و جا افتادن خورش موثر است و بهتر است که غذا با مقدار آب مناسب و پخت با شعله ملایم و مدت زمان طولانی تر بپزد تا جا افتاده و غلیظ شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا