خوشمزه ترین ته چین با گوشت قلقلی

ته چین مجلسی با کوفته قلقلی

فهرست مطالب

 

ته چین گوشت, یکی از غذاهای سنتی ایرانی و در عین حال بسیار خوشمزه هست که در تمام شهرهای ایران طرفداران خاص خودش دارد و به روش های متفاوت تهیه میشود.

میتوانید ته چین گوشت را با گوشت چرخکرده قلقلی یا گوشت ریش ریش شده تهیه کنید و از انواع گوشت گوسفندی با چربی یا گوشت گوساله و… در تهیه این ته چین استفاده کنید.

مواد لازم ته چین گوشت برای ۴ نفر

برنج ایرانی:   3 پیمانه

نمک:   1 قاشق مرباخوری

ماست:   500 گرم

زرده:   4 عدد

زعفران:   3 قاشق غذاخوری

دارچین:    1.2 یا نصف قاشق چایخوری

روغن مایع:    2 قاشق غذاخوری

 

 

برای تهیه کوفته ریزه داخل ته چین

گوشت چرخکرده:  350 گرم

نمک:   1 قاشق چایخوری

فلفل سیاه, فلفل قرمز :   1.2 یا نصف قاشق چایخوری

پودر سیر, پودر آویشن:   1.2 یا نصف قاشق چایخوری

آرد نخودچی:   1.2 یا نصف قاشق چایخوری

پیاز رنده:    1 عدد

برای تزیین ته چین گوشت چرخکرده

زرشک:    4 قاشق غذاخوری

روغن و کره:   به مقدار دلخواه

شکر:    1 قاشق چایخوری

 طرز تهیه ته چین گوشت مجلسی با کوفته ریزه

برای تهیه ته چین با گوشت قلقلی ابتدا, گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده و ادویه ها (فلفل سیاه, فلفل قرمز, پودر سیر, پودر آویشن, آرد نخودچی, نمک) مخلوط کنید و با دست یک گلوله کوچک از مواد برداشته و به صورت کوفته های کوچک گرد کنید, سپس به مدت 20 دقیقه درون یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شود.

یک تابه درون شعله متوسط گاز قرار دهید و کمی روغن درون تابه بریزید, سپس کوفته ها را از یخچال بیرون آورده درون تابه سرخ کنید.

برنج را از قبل به مدت زمان دو ساعت با آب و نمک خیس کنید, سپس به مدت زمان 8 تا 10 دقیقه اجازه دهید تا بپزد و آبکش کنید.

در مرحله بعد ماست, زعفران و زرده های تخم مرغ را درون یک کاسه با هم مخلوط کرده و مقداری برنج به مواد اضافه کنید, به اندازه ای که کاملا با برنج آغشته شود اما برنج له نشود و نشکند.

 

آموزش-مرحله-ای-ته-چین-گوشت-قلقلی

 

در انتها درون یک قابلمه نچسب (چدن, تفلون و غیره) را چرب کنید, یک لایه برنج درون قابلمه ریخته و سطح برنج را با کفگیر صاف میکنیم, سپس یک لایه گوشت قلقلی یا کوفته ریزه بر روی برنج میریزیم و به همین ترتیب ادامه میدهیم تا تمام مواد ته چین گوشت به صورت لایه ای درون قابلمه ریخته شود.

قابلمه ته چین را به مدت زمان 35 تا 45 دقیقه بر روی شعله کم گاز قرار میدهیم تا کاملا برنج دم بکشد و ته چین گوشت بپزد.

برای تزیین ته چین گوشت قلقلی, مقداری کره درون تابه ریخته و با شعله متوسط گاز قرار میدهیم, شکر و زرشک را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا شکر با زرشک ترکیب شود, در انتها زعفران را اضافه کرده و شعله گاز را خاموش میکنیم.

ته چین را پس از پخت درون یک سینی برمیگردانیم یا میتوانید با کفگیر درون سینی سرو برنج بریزید و روی آن را با موادی که برای تزیین آماده کرده بودیم پر میکنیم, میتوانید به دلخواه از خلال بادام و پسته نیز برای تزیین استفاده کنید.

 

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا