دستور پخت آش رشته خانگی به صورت مرحله ای
آش رشته خانگی بسیار خوشمزه
فهرست مطالب
آش رشته یک غذای خوشمزه و پر خاصیت است که طرفداران بسیاری دارد, مخصوصا در فصل پاییز و زمستان که هوا سرد و بارانی است خوردن یک غذای گرم مثل آش رشته بسیار لذت بخش و خوشایند است.
به دلیل وجود سبزیجات و انواع حبوبات پرخاصیت, آش رشته باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر انواع بیماری های ویروسی میشود.
مواد لازم برای آش رشته برای 4 نفر
نخود: 1.2 (یک/دوم) پیمانه
عدس: 1.2 (یک/دوم) پیمانه
لوبیا: 1.2 (یک/دوم) پیمانه
لوبیا چیتی: 1.2 (یک/دوم) پیمانه
سبزی آش: 1 کیلو گرم تا 1.5 (یک و نیم) کیلو گرم
پیاز: 2 عدد بزرگ
سیر: 3 تا 4 حبه
رشته آش: 300 تا 400 گرم
نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
آرد: 2 قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
بهترین طرز تهیه آش رشته مجلسی
عدس از قبل خیس خورده را به همراه نخود و لوبیا پخته شده را درون قابلمه ای که آب جوش هست میریزیم و اجازه میدهیم تا به مدت زمان 30 دقیقه حبوبات درون قابلمه پخته شوند.
سپس سبزی آش و مقداری نمک را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا به مدت 15 دقیقه دیگر سبزی با حبوبات بپزد و در این مدت زمان درون یک تابه, پیاز را خرد میکنیم و با روغن سرخ کرده و زردچوبه را اضافه میکنیم, در انتها دو قاشق غذاخوری نعنا خشک به پیاز داغ اضافه کرده و هم میزنیم و سپس شعله را خاموش میکنیم.
در ظرفی دیگر سیر را با کمی روغن تفت داده و پیاز داغ و سیر داغ را به بقیه مواد آش رشته اضافه میکنیم و تقریبا به مدت زمان 15 دقیقه دیگر زمان میدهیم تا مواد به خوبی طعم بگیرند.
سپس رشته های آش را به تکه های کوچک تقسیم کرده و کم کم به آش اضافه میکنیم و شعله گاز را ملایم میکنیم به حدی که قُل بزند اما نجوشد.
در انتها بعد از پنج دقیقه از پخت رشته, دو قاشق غذاخوری آرد را با آب سرد مخلوط کرده و به آش اضافه میکنیم تا آش لعاب بندازد و کمی غلیظ شود, توجه کنید این مرحله کاملا اختیاری است و اگر آش را آبکی دوست دارید میتوانید این مرحله از پخت آش رشته حذف کنید.
بعد از اضافه کردن آرد شعله گاز را خیلی کم میکنیم و درب قابلمه را به صورت نیمه قرار میدهیم تا آش کاملا آماده شود هر چند دقیقه یک بار آش را هم میزنیم تا ته نگیرد و آماده شود .
برای تزیین آش رشته ساده و خوشمزه, میتوانید مقداری از پیاز داغ و سیر داغ را نگه دارید و در انتها بعد از سرو آش رشته برای تزیین با کشک و نعناع داغ (نعنا خشک را درون روغن کمی تفت دهید ) اضافه کنید.
مقداری کشک رو با روغن نعنا داغ مخلوط کنید اینجوری کشکتون رنگ میگیه و برای تزیین قشنگ میشه