ساده ترین طرز تهیه کیک با ماست به جای شیر

کیک با ماست شیرین و پف زیاد

کیک ماست شیرین, از انواع کیک های خوشمزه که با کمترین و ساده ترین مواد تهیه می شود, ماده غذایی اصلی در این کیک, ماست شیرین می باشد, همچنین میتوانید به دلخواه خود در این کیک, کشمش, شکلات تیکه ای, گردو و بادام, پودر کاکائو اضافه کنید.

البته توجه شود در مرحله آخر طرز تهیه کیک ماست, زمانی که مواد را درون قالب ریختید, مواد ذکر شده (گردو و شکلات و بادام و…) را اضافه کرده و هم نزنید تا ته نشین نشوند و پخت بهتری داشته باشد.

اگر این کیک را مرحله به مرحله و با توجه به نکاتی که در انتها بیان شده است تهیه کنید, یک کیک خوشمزه و خوشبو , سبک با بافت نرم خواهید داشت, این کیک ساده را معمولا به عنوان کیک عصرانه یا میان وعده یا در مهمانی ها به جای شیرینی استفاده میکنند.

مواد اولیه کیک با ماست

  • تخم مرغ:  3 عدد
  • شکر:   1 لیوان
  • ماست:  1 لیوان
  • روغن مایع:    1.2 (یک/دوم) لیوان
  • آرد:   2.5 (دو و نیم) لیوان
  • پودر هل :   نصف قاشق چای خوری
  • بکینگ پودر:  1 قاشق چای خوری

طرز تهیه کیک خانگی با ماست به جای شیر

1.سه عدد تخم مرغ را درون ظرفی بریزید و یک لیوان شکر را اضافه کنید سپس با همزن دستی یا همزن برقی مواد را به خوبی مخلوط کنید تا زمانی که مایع کیک کرم و کش دار شود و شکر به خوبی درون تخم مرغ ها حل شود و یک بافت یکدست و صاف ایجاد کند.

2. یک عدد لیمو را کاملا بشویید تا پوست لیمو تمیز شود, سپس با یک رنده کوچک, پوست لیمو را درون ظرف مواد کیک رنده کنید, پوست لیمو, عطر و طعم بهتری به کیک ماست خواهد داد.

3. نصف لیوان ماست شیرین به مایه کیک اضافه کنید, ماده اصلی این کیک, ماست است که باید حتما شیرین باشد زیرا طعم کیک به ماست بستگی دارد و اگر ماست نیم ترش یا ترش استفاده کنید در طعم و کیفیت اثر خواهد داشت و باعث میشود طعم کیک به ترشی بزند.

4. سپس نصف لیوان روغن و وانیل را اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد شود و همه مواد کیک با ماست به خوبی با هم ترکیب شود, میتوانید از وانیل مایع یا پودر وانیل که در اکثر قنادی ها و فروشگاه های لوازم قنادی یافت می شود استفاده کنید.

طرز-تهیه-کیک-با-ماست-خانگی

5. آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و الک کنید, الک کردن آرد یک نکته مهم در کیک پزی می باشد زیرا الک کردن  باعث میشود ذرات چسبیده آرد از هم جدا شود و هوا بین ذرات قرار بگیرد و به اصطلاح آرد هوادهی میشود و همین امر باعث پخت بهتر کیک و اسفنجی شدن کیک می شود.

6. از هر قالبی که دلخواهتان هست میتوانید استفاده کنید فقط دقت کنید که مایع کیک باید نصف ظرف را پر کند و روی ظرف خالی باشد زیرا در هنگام پخت, کیک پف میکند و اگر قالب را از مواد پر کنید کیک سرریز می شود و ظاهر خوبی نخواهد داشت.

7. فر را از قبل  با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید, اینکار به پخت بهتر کیک کمک میکند, کف قالب را چرب کنید, میتوانید از آرد یا کاغذ روغنی برای کف قالب استفاده کنید, البته این کیک به دلیل وجود روغن مایع ای که دارد به راحتی از قالب جدا می شود اما برای اطمینان و اینکه خیالتان راحت باشد میتوانید از آرد یا کاغذ روغنی استفاده کنید.

8. سپس مواد را داخل قالب بریزید و قالب را یکبار تکان دهید تا هر گونه حباب بین مواد از بین برود و در زمان پخت, کیک  ماست به صورت یکنواخت بپزد, در همین مرحله میتوانید از کشمش یا گردو, بادام, شکلات استفاده کنید و روی مواد بریزید کمی با قاشق مواد را به داخل مایه کیک با شیر شار دهید تا با مواد مخلوط شود .

9. کیک را درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 50 دقیقه قرار دهید, بعد از این تایم در فر راباز کنید و با یک چاقو یا نتهای قاشق یا یکی خلال دندان کیک را تست کنید اگر کاملا پخته شده بود و مواد به آن نچسبد کیک شما آماده هست.

نکات شیرینی پزی کیک ماست

× کیک را بلافاصله بعد از پخته شده از ظرف در نیارید چون ممکن است به راحتی در نیاید و کیک شما نصف شود

× میتوانید آرد را دو الی سه بار الک کنید اینکار باعث میشود کیک ساده ماست بیشتر پف کند

× مواد کیک را به خوبی هم بزنید تا درون مایه کیک ماست گلوله نباشد و مواد کاملا یکدست شود

سوالات متداول؟

❓ چرا در این دستور به جای شیر از ماست استفاده می‌شود

ماست باعث نرم شدن بافت کیک و ایجاد رطوبت بیشتر در آن می‌شود و طعمی لطیف‌تر ایجاد می‌کند
همچنین خاصیت اسیدی ماست به عملکرد بهتر بیکینگ‌پودر یا جوش شیرین کمک می‌کند

❓ آیا می‌توان از هر نوع ماستی در تهیه کیک استفاده کرد

ماست ساده و بدون طعم بهترین گزینه است تا مزه کیک تغییر نکند
استفاده از ماست چکیده یا پرچرب نیز باعث بافت بهتر و طعم غنی‌تر خواهد شد

❓ نسبت ماست به مواد دیگر در این کیک چقدر باید باشد

معمولا سه چهارم پیمانه ماست برای دو پیمانه آرد کافی است
با توجه به غلظت ماست ممکن است کمی کمتر یا بیشتر استفاده شود

❓ آیا کیکی که با ماست تهیه می‌شود سبک‌تر از کیک با شیر است

کیک با ماست معمولاً بافت مرطوب‌تری دارد اما سنگین نیست
در صورت استفاده از مواد تازه و هم‌زدن صحیح، کیک پف خوبی می‌گیرد

❓ آیا ماست طعم خاصی به کیک می‌دهد که مشخص باشد

اگر ماست بدون طعم و تازه استفاده شود طعم آن محسوس نخواهد بود
ترکیب با وانیل یا هل می‌تواند طعم نهایی کیک را خوش‌بوتر کند

❓ می‌توان در این کیک از میوه یا مغزها هم استفاده کرد

بله می‌توان از موز له‌شده یا کشمش و گردو برای تنوع طعم استفاده کرد
افزودن کمی دارچین یا زعفران نیز مزه سنتی‌تری به آن می‌دهد

❓ کیک ماستی را در چه دمایی باید بپزیم تا خوب بپزد

معمولاً دمای ۱۷۵ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای ۴۰ دقیقه کافی است
همیشه قبل از درآوردن، با خلال دندان از پخت کامل کیک مطمئن شوید


هشت پا با بروز ترین متود های آشپزی در کنار شما

5/5 - (7 امتیاز)

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا