بهترین طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه

خیارشور خانگی به روش بازاری 

فهرست مطالب

 

خیارشور یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین شور در بین ایرانی ها است و در کنار بسیاری از غذاها مصرف میشود, همچنین در تهیه شور گل کلم از خیار نیز استفاده می شود, همراه با انواع ساندویج و فست فود و کباب استفاده می شود, حتی به عنوان تزیین در کنار غذا نیز سرو می شود.

به چند روش میتوان خیارشور را درست کرد, سریع ترین روش, تهیه خیارشور یک روزه است, طرز تهیه خیارشور به روش سنتی, که البته بهترین و خوشمزترین روش تهیه می باشد.

روش کارخانه ای یا صنعتی که معمولا با فرمولاسیون خاصی تهیه می شود و مدت نگه داری بالایی دارند اما درمورد طعم این نوع خیارشور کارخانه ای به سلیقه افراد بستگی دارد.

فصل انداختن خیارشور

بهترین زمان و فصل انداختن خیار در پاییز می باشد البته در فصل زمستان هم میتوانید خیارشور درست کنید زیرا به طور کل انواع شور و ترشی را باید در هوای سرد سال تهیه کرد و در همان فصل هم مصرف کرد, در غیر این صورت در مابقی سال باید در یخچال یا مکانی که هوای سرد باشد, نگه داری شود و با توجه به درجه گرمای هوا نگه داری آنها سخت می شود.

روش درست کردن خیارشور

در روش تهیه خیارشور خانگی حتما دقت شود که از سبزیجات تازه استفاده شود همچنین خیار بوته ای و قلمی باشد نه گلخانه ای, زیرا همه این نکات در بهتر شدن طعم و ترد شدن خیارشور موثر است.

مواد اولیه خیارشور نمکی

مواد-لازم-برای-درست-کردن-خیارشور-نمکی

خیار:  1 کیلوگرم

نخود:  نصف لیوان

سرکه:  نصف لیوان

سبزیجات معطر (شوید,گشنیز,کرفس,نعنا):  به مقدار دلخواه

سیر:   6 حبه

فلفل سبز مخصوص ترشی:   2 عدد

زردچوبه, فلفل سیاه:  به مقدار دلخواه

آب و نمک جوشیده و ولرم شده:    1.5 لیتر (یک و نیم لیتر)

 

 

طرز تهیه خیارشور خانگی برای یک کیلوگرم خیار

1. ابتدا خیارها را شسته, حتما دقت کنید که از خیار بوته ای یا همان خیار رسمی استفاده کنید زیرا در کیفیت خیارشور بسیار موثر است, بهتر است خیار ریز باشد زیرا طعم و تردی بهترین خواهد داشت.

سبزیجات را حتما شسته و آبکش کنید تا اگر الودگی یا گٍل داشته باشد حتما تمیز و پاک شود, سپس میتوانید کمی آنها را خرد یا به دو قسمت خرد کنید و لابه لای مواد خیارشور قرار دهید, میتوانید از سبزی خشک هم به جای سبزی تازه استفاده کنید.

2. آب و نمک (یددار یا سنگ نمک) اگر امکانش هست از آب و سنگ نمک در تهیه خیارشور استفاده کنید زیرا کیفیت خیارشور بهتر خواهد شد.

آب و نمک را بگذارید به بجوشد, سعی کنید طعم آب و نمک را بچشید تا خیلی شور یا بی نمک نباشد, سپس صبر کنید تا ولرم شود بعد از آن استفاده کنید.

3. وقتی تمامی مواد را آماده کردید یک ظرف شیشه ای یا یک دبه به دلخواه میتوانید انتخاب کنید, ابتدا نخود را در کف ظرف بریزید, سپس مقداری سبزی روی نخودها بریزید, یک یا دو عدد سیر و یک فلفل سبز مخصوص ترشی در انتهای ظرف بریزید.

 

خیارشور-خانگی-ترد-بازاری

 

دقت کنید اگر دوست ندارید خیارشور تند شود یک فلفل کافی است, بعد از آن خیارها را بچینید کاملا فشرده و منسجم به طوری که فضای خالی بین خیارها باقی نماند, لابه لای خیارها کمی سبزیجات, سیر و فلفل قرار دهید.

4. در انتهای با سبزیجات روی خیارها را بپوشانید, آب و نمک, زردچونه و فلفل سیاه و بقیه سرکه را بر روی خیارها بریزید به طوری که کاملا سطح خیارها با آب پوشانده شود, حتما دقت کنید که آب تا بالای خیارها را بپوشاند, سپس یک نایلون بر روی ظرف قرار دهید و درِ ظرف را محکم ببندید تا هیچ هوایی وارد ظرف خیارشور نشود.

5. ظرف را در یک مکان خنک قرار دهید و تا دو هفته درِ خیارشور را باز نکنید.

 

 

نکات مهم در تهیه خیارشور

حتما در مصرف فلفل ترشی و فلفل قرمز دقت کنید زیرا خیارشور را خیلی تند میکند.

دقت کنید تمام خیار ها داخل آب باشند تا از کپک زدن آنها جلوگیری شود, باکتری مولد کپک درون آب نمک ابجاد نمی شود و رشد نمیکند.

مطمئن شوید ظرف سالم است هر گونه ترک یا سوراخ درِ ظرف یا درون آن باعث می شود خیارشور کپک بزند یا طعم خوبی نداشته باشد.

حتما بعد از هر استفاده درِ ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد ظرف نشود و کپک نزند.

حتما سبزیجات را بعد از شستشو, آبکشی و اجازه دهید کاملا آب سبزی خشک شود و بعد استفاده کنید زیرا ممکن است آبی که داخل سبزی است باعث له شدن و کپک زدن خیارشور شود.

از مصرف بیش از حد خیارشور خودداری کنید, به دلیل وجود نمک برای فشارخون و سلامتی ضرر دارد.

 

5/5 - (8 امتیاز)

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا