چگونه دلمه برگ مو درست کنیم؟

دلمه برگ انگور

فهرست مطالب

 

دلمه برگ مو یا دلمه برگ انگور یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدار ترین دلمه ها میباشد که در هر فصل سال تهیه میشود و بسیار خوشمزه هست.

این دلمه با برگ انگور تهیه میشود که برگ انگور تازه را میتوانید متناسب با فصل انگور در سبزی فروشی ها و میوه فروشی ها پیدا کنید همچنین میتوانید شور برگ انگور را در فروشگاههای مواد غذایی یا ترشی فروشی ها پیدا کنید.

مواد اولیه دلمه برگ مو

 

برگ  انگور   50 عدد

گوشت چرخ کرده  ۲۰۰گرم

سبزی دلمه  ۱۵۰گرم (نعنا جعفری شوید مرزه تره و پیازچه)

لپه    1.2 لیوان

پیاز  ۱ عدد

برنج نپخته     ۱ لیوان

نمک فلفل زردچوبه پودر سیر   به مقدار لازم

زرشک یا کشمش   به دلخواه

 

طرز تهیه دلمه برگ مو با چاشنی مخصوص

 

برای تهیه این دلمه برگ انگور خوشمزه ابتدا, برنج و لپه رابه صورت جداگانه, درون قابلمه با آب و کمی نمک میپزیم تا کمی نرم شود, سپس آبکشی کرده و کنار مگذاریم, بهتر است لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید تا سریعتر بپزد.

پیاز را نگینی خرد میکنیم و درون تابه بر روی حرارت تفت میدهیم, پس از اینکه پیاز کمی طلایی شد گوشت را اضافه میکنیم و با پیاز تفت میدهیم تا سرخ شود و گوشت با پیاز طعمدار شود.

ادویه ها زردچوبه, نمک, فلفل, پودر سیر را به مواد دلمه برگ اضافه میکنیم و هم میزنیم, سبزی دلمه را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا با دیگر مواد دلمه ترکیب شود و تفت داده شود.

در این مرحله برنج و لپه را اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم تا تمامی مواد دلمه برگ مو با هم ترکیب شوند, سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

 

 

اگر از برگ تازه استفاده میکنید, ابتدا درون یک قابلمه مقداری آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوشیده شود, سپس برگ ها را درون آب جوشیده ریخته و به مدت زمان یک الی دو دقیقه صبر کنید و به آهستگی کمی هم بزنید تا تمام برگها تغییر رنگ دهد و کمی بپزد سپس آبکشی کنید.

در مرحله بعد یک قابلمه متوسط انتخاب کنید و کف قابلمه چند برگ انگور قرار دهید, از مواد دلمه به مقدار یک قاشق غذاخوری بردارید و در وسط برگ میریزیم, سپس برگها را مشابه فیلم جمع میکنیم و درون قابلمه میگذاریم.

 

چاشنی-دلمه-برگ-مو

 

طرز تهیه چاشنی دلمه برگ مو

 

رب انار 2 قاشق

سرکه انگور یا آبلیمو  3 قاشق غذاخوری

شکر 1 قاشق غذاخوری

نمک به مقدار کم

آب  1 لیوان

برای تهیه چاشنی و سس دلمه برگ, رب انار, سرکه انگور یا شیره انگور, شکر و نمک, زرشک را با یک لیوان آب درون ظرف با هم ترکیب میکنیم و بعد از 15 دقیقه که از پخت دلمه ها گذشت, از این سس خوشمزه بر روی دلمه ها میریزیم و در قابلمه را میگذاریم تا به مدت زمان 45 دقیقه به خوبی پخته شوند.

اگر چاشنی دلمه برگ مو را شیرین دوست دارید میتوانید در تهیه سس دلمه از کشمش و شیره انگور به جای رب انار استفاده کنید.

اگر چاشنی دلمه برگ انگور را ملس دوست دارید میتوانید از ترکیب زرشک و کشمش با شیره انگور در تهیه سس به جای رب انار استفاده کنید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا