باید و نبایدها در خوردن غذا برای افرادی که رفلاکس معده دارند
رفلاکس معده چه زمانی رخ میدهد؟
فهرست مطالب
رفلاکس معده, زمانی رخ میدهد که اسید از معده به مری برگردد, این عمل می تواند باعث سوزش سر دل شود, یکی از دلایل این اتفاق این است که اسفنکتر تحتانی مری (LEC) لوله ای عضلانی است که به غذا اجازه می دهد وارد معده شود و سپس بسته می شود تا از برگشت آن جلوگیری کند, ضعیف یا آسیب دیده باشد باعث رفلاکس اسید می شود, به طور معمول (LEC) برای جلوگیری از حرکت غذا در معده به مری بسته می شود.
غذاهایی که میخورید بر میزان اسیدی که معده تولید می کند تاثیر می گذارد, سوزش سر دل هر چند وقت یکبار غیر عادی نیست, اما برخی از افراد تقریبا هربار که غذا میخورند از ناراحتی سوزش, نفخ و آروغ رنج می برند.
مواد غذایی که علائم رفلاکس را مدیریت میکند
علائم رفلاکس ممکن است ناشی از تماس اسید معده با مری و ایجاد سوزش و درد باشد, اگر اسید بیش از حد دارید, می توانید غذاهایی که دراین مقاله ذکر شده را در رژیم غذایی خود قرار دهید تا علائم رفلاکس اسید را مدیریت کنید.
دقت کنید, که هیچ کدام از این غذاها رفلاکس شما را درمان نمی کنند, فقط رفلاکس را بهبود میبخشد.
غذاهای پر فیبر
غذاهای فیبر باعث می شود تا احساس سیری کنید, بنابراین احتمال پرخوری کمتری دارید که ممکن است به سوزش سر دل کمک کند, فیبر سالم را از این مواد غذایی مصرف کنید:
غلات کامل مانند بلغور جو دوسر, کوسکوس و برنج قهوه ای
سبزیجات ریشه دار مثل سیب زمینی شیرین, هویج و چغندر
سبزیجات سبز مثل مارچوبه, کلم بروکلی و لوبیا سبز
یک کاسه آجیل مخلوط
غذاهای قلیایی
غذاها در امتداد مقایس PH قرار می گیرند (شاخص سطح اسید) آنهایی که PH پایینی دارند اسیدی هستند و احتمال رفلاکس بیشتر است, آنهای که ph بالاتری دارند قلیایی هستند و می توانند به جبران اسید قوی معده کمک کنند.
غذاهای قلیایی عبارتند از:
- خربزه
- گل کلم
- رازیانه
- آجیل
غذاهی آبکی
خوردن غذاهای حاوی آب زیاد می تواند اسید معده را رقیق و ضعیف کند, غذاهای آبکی مانند:
- کرفس
- خیار
- سوپ بر پایه آبگوشت
- چای گیاهی
- هندوانه
چه غذاهایی ممکن است باعث سوزش سردل شوند؟
غذاهایی که معمولا به عنوان محرک های سوزش سردل شناخته می شوند, باعث می شوند تا اسفنکتر مری شل شود و فرایند هضم را به تاخیر بیندازد و به غذا اجازه می دهد مدت بیشتری در معده بماند.
غذاهای مضر رفلاکس معده که سرشار از چربی, نمک و ادویه هستند مانند:
غذای سرخ شده
فست فود
پیتزا
چیپس سیب زمینی و سایر تنقلات فراوری شده
پودر فلفل چیلی
گوشت های چرب مانند سوسیس و بیکن
پنیر
سس های مبتنی بر گوجه فرنگی
میوه های خانواده مرکبات
نعناع تند
نوشیدنی های گازدار
شکلات
برای درمان سوزش سر دل چه کار کنیم ؟
افراد مبتلا به سوزش معده معمولا به سراغ آنتی اسیدها می روند, داروهایی که بدون نسخه پزشک هستند و اسید معده را خنثی می کنند, اما خوردن برخی غذاها نیز ممکن است علائم را تسکین دهد, عبارتند از:
خوردن شیر بدون چربی
شیر بدون چربی می تواند به عنوان یک بافری موقت بین پوشش معده و محتویات اسیدی معده و تسکین فوری علائم سوزش سر دل شود.
ماست کم چرب
ماست کم چرب دارای همان ویژگی های تسکین دهنده به همراه دوز سالم پروبیوتیک ها( باکتری های خوب که هضم را تقویت می کنند) است.
زنجبیل
زنجبیل به دلیل خواص دارویی که دارد یکی از بهترین کمک های گوارشی است. ماهیت قلیایی و ضد التهابی دارد که تحریکات دستگاه گوارش را کاهش می دهد. زمانی که سوزش سر دل دارید چای زنجبیل را امتحان کنید.
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی طبیعی است و یک درمان طبیعی برای سوزش سر دل و سایر مشکلات گوارشی است, می توانید ریشه زنجبیل رنده شده یا تکه شده را به دستور العمل ها یا اسموتی ها اضافه کنید یا برای کاهش علائم چای زنجبیل بنوشید.
آبلیمو
مقدار کمی آبلیمو ترش مخلوط با آب گرم و عسل دارای اثر قلیایی است که اسید معده را خنثی می کند, همچنین عسل دارای انتی اکسیدان های طبیعی است که از سلامت سلول های محافظت می کند.
سبزیجات
سبزیجات به طور طبیعی چربی و قند کمی دارند, گزینه های خوب شامل لوبیا سبز, کلم بروکلی, مارچوبه, گل کلم, سبزیجات برگ دار, سیب زمینی و خیار است.
بلغور جو دو سر
بلغور جو دو سر, یک وعده صبحانه مورد علاقه, یک غلات کامل است و منبع عالی فیبر است, یک رژیم غذایی سرشار از فیبر منبع مورد اعتماد با خطر کمتر رفلاکس اسید مرتبط است, دیگر مواد غذایی دارای فیبر شامل نان سبوس دار و برنج سبوس دار است.
سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ برای کاهش علائم رفلاکس معده خوب است با این حال, زرده تخم مرغ را محدود کنید, زیرا چربی بالایی دارد و ممکن است علائم رفلاکس را ایجاد کند.
گوشت بدون چربی و غذاهای دریایی
گوشت بدون چربی مانند مرغ, بوقلمون, ماهی و غذاهای دریایی کم چرب هستند و می توانند, علائم رفلاکس اسید را کاهش دهند, آنها را به صورت کبابی, پخته شده یا آب پز امتحان کنید.
برخی علائم د یگر رفلاکس چیست؟
- سرفه خشک
- سوزش سر دل
- گلو درد
- نفخ
- آروغ یا سکسکه
- مشکل در بلع
- توده در گلو
از چه غذاهایی برای رفلاکس معده باید اجتناب کنید؟
غذاهای پرچرب
غذاهای سرخ شده و چرب می توانند باعث شل شدن LES شوند و به اسید معده بیشتر اجازه دهند به مری برگردد, این غذاها تخلیه معده را نیز به تاخیر می اندازد, غذاهای پرچرب عبارتند از:
سیب زمینی سرخ کردن و پیاز حلقه ای
محصولات لبنی پرچرب مانند کره, شیر کامل, پنیر معمولی و خامه ترش
چربی بیکن, چربی ژامبون
دسر یا تنقلات مثل انواع بستنی و چیپس سیب زمینی
سس خامه ای
گوجه فرنگی و مرکبات
بعضی از میوه ها می توانند علائم GERD را ایجاد یا بدتر کنند, به ویژه میوه های بسیار اسیدی, اگر مکرر رفلاکس اسید معده دارید, باید مصرف غذابی زیر را کاهش دهید یا حذف کنید:
- پرتقال
- گریپ فروت
- لیمو
- لیمو ترش سبز
- اناناس
- گوجه فرنگی
- شکلات
- سیر, پیاز و غذاهای تند
- نعناع
خلاصه برای بهبود رفلاکس معده
وزن سالم را حفظ کنید
آدمسی بجویید که با نعناع یا با نعناع طعم دار نباشد
از الکل اجتناب کنید
سیگار نکشید
پرخوری نکنید و آهسته غذا بخورید
از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید
3 تا 4 ساعت قبل از رفتن به رختخواب غذا نخورید
برای کاهش علائم رفلاکس در خواب سر تخت خود را 4 تا 6 سانت بالاتر بیاورید.